If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Apocalyptica u Tvornici Kulture [REVIEW + GALLERY]

Posted on 06/11/2015 by TTv-MetalHead

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

S početkom kiša krenulo je i razdoblje koncerata i noćnog života u Zagrebu. Prije nekoliko tjedana Tvornica kulture je otvorila sezonu sa ‘symphonic metal ’ bendom Apocalyptica. Iako im ovo nije bio prvi nastup u Hrvatskoj bend je sa sobom donio neke novitete i iznenađenja koja se nisu mogla vidjeti i čuti na prijašnjim nastupima.

RIJEČI + PHOTO : Marina Mijatović

_MG_4516

Dečki iz Finske ovaj put su svojoj odanoj publici predstavili novi album „Shadowmaker“, no tu su se našle i brojne uspješnice iz njihove 22 godine duge karijere. Veliko iznenađenje za fanove je bilo to što se bendu po prvi put pridružio njihov vokal Franky Perez.

Sam koncert iako u malom pogonu Tvornice Kulture djelovao je impresivno ne samo zvučnom izvedbom nego i teatralnošću nastupa (light showom), te vizualnim efektima, točnije projekcijama na platnu koje su se melodično stapale sa scenskim nastupom koji je bio prepun energije što Apocalypticu izdvaja kao jedne od kvalitetnijih live izvođača.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”8045,8044,8042,8041,8040,8038,8036,8035,8034,8033,8032,8031,8030,8029″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cijeli nastup izgledao je kao kompozicija za sebe, jer se bend igrao s dinamikom izvedbe novih i starih materijala, vokalom, a sve to zaokružili su koketnom interakcijom s publikom koja je opijeno upijala svaki njihov zvuk no nije izlazila iz standardnih okvira.

U jednom trenutku bend nas je počastio svojom izvedbom Hrvatske himne, a mi njih euforijom!

Uz neizostavni bis koji je okrunio cijeli nastup, Apocalyptica je još jednom dokazala da još uvijek može izvesti kvalitetan show.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *