If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Brain Holidays i Vibrica za 7 godina Reggae hr-a @ MIMO, MSU

Posted on 23/09/2016 by Medijski Invetar Muzičkih Originala

Početak još jedne sezone ispunjene najboljom domaćom glazbom obojit će tri boje – crvena, žuta i zelena. Suradnjom projekta MIMO i portala reggae.hr nastao je koncert na kojem ćete dobiti priliku poslušati najbolje od hrvatskoga reggaea.

Sedmi rođendan portala reggae.hr proslavit će se uz dva benda. Uvod u ovu rastafarijansku večer bit će zagrebački bend Vibrica uz mnoštvo najrazličitijih bubnjeva te pioniri domaćeg reggaea Brain Holidays.

Ako kažemo da su bend, malo smo rekli. Ovu skupinu ljudi teško je strpati tek u nekoliko riječi ali, ako ništa, mogli bismo ih prozvati plemenom, obitelji, cirkusom ili orkestrom. Nanovo su se upoznavali tijekom godina po djembe tečajevima i radionicama, svirkama, na ulici, na rijekama, na slučajnim i manje slučajnim mjestima te otkrili da su svi – muzičari, plesači, pjevači, žongleri, likovnjaci, pisci, kreativci, divljaci i mirovnjaci, tragači i istraživači dubina i širina. O sebi kažu da uživaju biti, putovati, maštati i svirati skupa. Svega toga pomalo ili u velikim količinama. Njima je svejedno jer oni su Vibrica.

Brain Holidays su zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Imaju dva studijska albuma „Stereo Roots“ i „Save Peace Babylon Delete“, a treći se upravo snima. Budući da su se okušali u različitim sferama glazbe, danas stvaraju zajedno epitaf posvećen modernom Babilonu i njegovu budućem padu. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje. U MSU dolaze u sastavu od deset članova te s neobjavljenim materijalom.

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta. Druži se jedanput na mjesec, i to svake prve nedjelje u mjesecu od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju se dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovara se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn, a sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO web stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane Gorgona, koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *