If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Device_art 5.015 – Najglasnija art minglaona šik robota i sound gadgeta

Posted on 10/09/2015 by Culture Vulture

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Device_art 5.015 vraća se u paklenom stilu – dijabolički robotički spektakli, hologrami i zavodljive meduze očekuju vas na Gornjem gradu od 24. rujna do 4. listopada!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nakon 11 godina i 4 trijenala, SAD-a, Japana, Češke, Slovenije i Austrije, nepreglednog broja analognih i digitalnih gadgeta, bizarnih mašina, simpatičnih robota, i napravica, peti Device_art u znaku je emotivnih robota i (milo)zvučnih distorzija. Novo izdanje ovog komparativnog projekta inspirirano je kanadskom novomedijskom scenom prepoznatljivom upravo po zvučnim skulpturama, performansima i interaktivnim instalacijama te atraktivnom dizajnu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/126742083″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Žice, LED-ice, kablovi i zvrkovi frcat će iz kupola na Platou Gradec i podruma Galerije Klovićevi dvori gdje će se smjestiti međunarodna izložba, performansi i radionice dok će se predavanja odvijati na Akademiji likovnih umjetnosti i Fakultetu elektronike i računarstva. U partnerstvu s kanadskom galerijom Eastern Bloc (Montreal) i Video Pool Media Centrom (Winnipeg) kao i slovenskom Galerijom Kapelica (Ljubljana), na izložbi će biti predstavljeni značajni internacionalni i regionalni umjetnici poput Catherine Bechard (CA) i Sabin Hudona (CA), Louis-Philippea Demersa (CA) i Billa Vorna (CA), Myriam Bleau (CA), Andrew Milnea (CA), Davida Rokebyja (CA), Erin Gee (CA), Alice Jarry (CA), Saše Spačal (SI), Robertine Šebjanič (SI), Vitra Drinkovića (HR) i mnogih drugih.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”nivo” interval=”5″ images=”7895,7899,7897,7898″ img_size=”full” onclick=”link_no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Sve detalje vezane uz raspored događanja na Device_Artu potražite OVDJE.

projekt Device_art 5.015 osmislio: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
suorganizatori: Galerija Klovićevi dvori, Kupole – bolje od šatora d.o.o.
kustoski tim: Ena Hodžić, Olga Majcen Linn, Tereza Teklić | KONTEJNER, Eliane
Ellbogen | Eastern Bloc, Sandra Sajovic | Galerija Kapelica/PRAKSA, Melentie Pandilovski | Video Pool Media Arts Centre
kustosica Galerije Klovićevi dvori: Iva Sudec Andreis

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *