If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Editors u Tvornici kulture

Posted on 05/06/2014 by RollOver Beethoven

Britanska grupa Editors nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 4. rujna 2014. godine. Nakon ljetne stanke zagrebačka Tvornica kulture za otvaranje jesenske sezone dovodi pravu alter rock poslasticu. Stari znanci ovdašnje publike, britanski dark indie majstori Editors dolaze u sklopu svoje velike europske turneje na kojoj promoviraju posljednjih studijski album “The Weight Of Your Love”.

Editors su oformljeni 2002. godine u Staffordu u Engleskoj i samo nakon tri godine postojanja lansirani su među nove otočke rock superstarove. Debut album “The Black Room” sa singlovima “Munich”, “Blood” i “Bullets” osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu “Mercury” te slotove na velikim festivalima poput T In The Park, Isle Of Wight, Lollapalooza i Coachella.

Nasljednik “An End Has A Start”, napravljen pod producentskom palicom Jacknife Leeja, svijetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto Britanske top liste albuma. S izdanja je skinuto čak pet singlova (najzapaženiji je bio “Smokers Outside The Hospital Doors”) koji su im, između ostalog, donijeli i prve nastupe na Glastonburyju.

Ipak, najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – “In This Light And On This Evening” na kojem se nalazi megahit “Papillon”, a koji je službeno objavljen 2009. godine. Nakon nekoliko godina turneja i odlaska Chrisa Urbanowitza bend je objavio četvrti studijski album “The Weight Of Your Love” na čijoj turneji će posjetiti i Hrvatsku.

Na svom “kontu” Editors imaju već dva nastupa u Zagrebu koji su prošli u fenomenalnoj atmosferi pokazavši da je bend sredinom prošlog desetljeća bio jedan od najpopularnijih otočkih bendova kod nas, rame uz rame s Franz Ferdinandom, Arctic Monkeysima ili Bloc Partyjem. Iskustva s tih koncerata, ali i bezbroj turneja i nastupa diljem svijeta Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams donijet će u Veliki pogon Tvornice kulture u četvrtak 4. rujna.

Ulaznice
Ulaznice kreću u prodaju u četvrtak, 5. lipnja po cijeni od 130 kn I ta cijena je na snazi do 30. lipnja. Od 1. srpnja do 3. rujna za ulaznicu će trebati izdvojiti 150 kn, dok je cijena na dan koncerta 170 kn.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *