If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Ekstrakt with SURGEON @ Das Haus

Posted on 10/06/2013 by Transmeet-BPM

Transmeet Televizija u petak 14. lipnja 2013. odlazi na zagrebačku periferiju i u totalnom underground štihu snima nastup Surgeona. Ekstrakt ekipa organizira Dimensions Festival Launch party!

Anthony Child a.k.a. Surgeon je ključna figura svjetske techno scene, vlasnik je dviju kultnih glazbenih etiketa, Dynamic Tension i Counterbalance, dio je poznatog britanskog dvojca British Murder Boys, kojeg je osnovao s Karl O’Connorom, poznatijim kao Regis, a u posljednje vrijeme surađuje s Ben Simsom na projektu Frequency 7.

Producira od početka devedesetih, a 1994. godine je izašao njegov prvi EP “Magneze” na etiketi Downwards Records. Od tada su njegove ploče izlazile na Tresoru, Warpu, Downwardsu i mnogim drugim cjenjenim etiketama. Remiksirao je opasne face poput Dava Clarkea, Luke Slatera, Thom Yorkea, Coila i našeg Luke Baumanna.

S frendovima je 1993. godine otvorio prvi birminghamski techno klub “House Of God” koji od tada izaziva nemir među lokalnim stanovništvom, a od devedesetih je stalni rezident kultnog berlinskog Tresora.

Anthony će ujedno nastupiti i kao jedan od headlinera ovogodišnjeg Dimensions festivala, a prošlogodišnji set mnogima je ostao urezan u pamćenje kao jedan od najboljih nastupa na Dimensionsu.

Surgeon160113

Spektakl se odvija na dva floora, tako da će na Das Haus flooru nastupiti domaći predstavnici ovogodišnjeg Dimensions festivala, dok će u novootkrivenom dijelu Das Hausa, mračnom podrumu nazvanom DHC3, uz Srkija nastupiti nizozemski dj i producent, priženjeni Zagrepčanec Delta Funktionen.

Uz sve navedeno kao posebnu poslasticu izdvojili bi Digitron Sound System, ozvučenje koje će nam prošetati unutarnje organe u DHC3.