If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Festival Republika najavio nove predavače!

Posted on 19/06/2013 by MAD(ia) MEN

Radionice i predavanja? Nove forme aktivizma? Svjež pristup primjene novih medija i naprednih tehnologija? Ponajbolje kreativne ideje iz cijelog svijeta? Sve na jednom mjestu – na festivalu Republika u Rijeci.

Danas je prezentirana nova tura predavača koji će vas sigurno zaintrigirati svojim riječima.

Listu novih predavača predvodi  Jillian C. York iz Electronic Frontier Foundationa, najutjecajnije svjetske organizacije koja se bavi pravima u digitalnom prostoru i simbolu borbe za slobodu na Internetu. York se aktivno bavi proučavanjem zakona o zaštiti prava na Internetu, a objavljuje za Al Jazeeru, The Guardian i CNN.

Iz organizacije LaQuadrature du Net dolazi  Jérémie Zimmermann,  globalno priznati stručnjak i zagovornik prava na slobodan pristup informacijama, poznat po suradnji s Julianom Assangeom u serijalu The World Tomorrow: Cypherpunks: 1/2 i na knjizi Cypherpunks: Sloboda i budućnost interneta.

Tu su još i Arturo Filastò i Fabio Pietrosanti iz organizacije Global Leaks te krema europskih Piratskih stranaka, redom iz zemalja u kojima uživaju velik uspjeh ili su dio nacionalnih parlamenata. Sa Islanda dolazi Birgitta Jónsdóttir, a iz Nizozemske Samir Allioui. Tu je i Gregory Engels,  dopredsjednik međunarodnog piratskog saveza i međunarodni koordinator njemačke Piratske stranke koji će na Republici pokušati dokazati kako je 3D printer stvarnost koja će promijeniti sve što dosad poznajemo. S takvom promjenom, upozorava Engels, nazire se i revolucija jer smo mi, naši zakoni, društvo, sustavi, nespremni za to.

Vidimo se u Rijeci!