If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

GASTRO TTV: Svi vole Eat Zagreb

Posted on 12/07/2016 by Gastro TTv

Novi gastro vodič Eat Zagreb, čiji koncept i dizajn potpisuje zagrebački Superstudio, a za čiju su pomnu selekciju zaslužne gastro novinarke i urednice Željka Klemenčić i Mila Batinica, promoviran je u Croatian Design Superstoreu uz fine zalogaje koje su pripremili restorani uključenih u vodič.

Pažljivo dizajnirani vodič Eat Zagreb, osim što nudi pregršt informacija i korisnih preporuka o ugostiteljskoj sceni Zagreba, istovremeno promovira lokalnu kulturu te daje vrijedan doprinos poticanju turizma na području grada Zagreba i okolice. Osim turističkih posjetitelja koji zasigurno žele probati ono najbolje što im grad nudi, vodič može biti vrlo koristan i domaćem putniku, ali i lokalnim obožavateljima svih vrsta kuhinja. Bez obzira radi li se o potrazi za određenim lokalnim jelom ili za autohtonom vinskom sortom, ili željom za doživljajem prema kojem će pamtiti Zagreb – ovaj vodič sadrži pristupačne i praktične insajderske informacije o najboljoj gradskoj ponudi.

Ugodnu atmosferu u Croatian Design Superstorea u Martićevoj 4 osigurali su zamamni mirisi svježe pečene pizze iz krušne peći kojom je goste počastila OHara, savršene slatke i slane delicije koje su priredili Dežman bar, Lari i Penati i Bistro Divas te ukusni dalmatinski naresci i ogromna domaća pogača kojom je Bura & sol razveselila sve prisutne. Niti jedno jelo nije potpuno bez deserta poput fantastičnih slastica iz Maka na konac Petre Jelenić, a za najmlađe goste tu su bili i prirodni sokovi Juice&Juice.

U vodiču je predstavljeno preko 80 različitih restorana, bistroa, kafića, zalogajnica, slastičarnica te ostalih gastro-lokacija metropole i njezine okolice.

Vodič Eat Zagreb ostvaren je uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba i u partnerstvu sa Stega tiskom. Dostupan je u Croatian Design Superstoreu po cijeni od 89 kuna, a od idućeg tjedna i na prodajnim mjestima Tisak Medije. Za sve informacije možete se javiti na hello@superstudiozagreb.com.

Željka Klemenčić je novinarka, urednica i izdavačica ‘Mrvice’ – nezavisnog multimedijalnog magazina za ljude kojima je hrana više od hrane. Studirala je književnost i jezike, ali je shvatila da se na tržnici osjeća bolje nego u knjižnici,. Ipak – željela je pisati. Pisala je seks kolumne i uređivala Playboy, a u večernjim se satima pretvara u voditeljicu kafića. Pomalo, počela je kuhati i razmišljati o prehrani kao odrazu identiteta i svjetonazora. Pokrenula je ‘Dobru hranu’ u Nedeljnom Jutarnjem, ali je maštala o promjeni – fleksibilnom radnog vremenu i zajedničkom vrtu. S grupicom prijatelja pokrenula je ‘Mrvicu’ – online platform koja se pretvorila u pravi rokenrol food magazine. I dalje želi pisati, premda je u međuvremenu shvatila da je zanima i prirodni uzgoj, održivi razvoj i stvaranje sretnih, neovisnih zajednica. Zajednička večera najsretniji je trenutak svakog njezinog dana.

Mila Batinica je u novinarstvu više od deset godina, a radila je na pozicijama novinarke i glavne urednice tiskanog magazina o hrani (Dobra hrana) i gastronomskog portala Gastro.hr u dvije najveće medijske kuće u Hrvatskoj. Danas vodi svoju malu firmu Đumbir i med koja se bavi produkcijom raznovrsnog sadržaja (fotografija, video, dizajn i autorsko pisanje), primarno vezanog uz gastronomiju i lifestyle.