If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Glazbeni lonac, novi glazbeno govorni program u Kavezu

Posted on 13/10/2016 by RollOver Beethoven

Rubrika Ziherov glazbeni lonac, u kojoj su na portalu Ziher.hr u posljednje tri godine kroz intervju predstavljani novi kvalitetni glazbenici koji su se tek nedavno pojavili na domaćoj glazbenoj sceni, dobiva svoj novi identitet. Ove jeseni u suradnji s Kavezom pokreću Glazbeni lonac live, novu formu druženja s bendovima i izvođačima. Filozofija ostaje ista – promovirati bendove i izvođače koji još uvijek nisu dobili svoj prostor u mainstream medijima, a zaslužili su ga.

Čast da probiju led i upriliče prvo izdanje dobio je zagrebački Spleen G. Četiri mlada glazbenika visokih ambicija i bez ikakvih restrikcija skuhali su progresivnu kombinaciju rapa, funka i jazza. Bend sačinjavaju Vid Vince (vokal, gitara), Sandro Šandro (vokal, klavijature), Jan Volk (bass) i Rafael Lozo (vokal, bubnjevi). U godinu i pol djelovanja izdali su demo pjesmu “Limunska kiselina”, a ubrzo pripremaju izdati i prvi album. Nastupali su po gotovo svim zagrebačkim klubovima kao što su Sax, Vinyl, Vip club, KSET i Vintage Industrial Bar, a ove godine bili su i dio programa na main stageu INmusica u sklopu čije su promocije nastupali u Rijeci i Šibeniku, u kultnim klubovima Tunel i Azimut. Širok spektar muzičke raznolikosti daje Spleen G-u punu slobodu izražavanja i prenošenja poruka kroz satiru i impozantan live nastup.

Glazbeni lonac @ Kavez kombinacija je live svirke i intervjua pred publikom koja prije izlaska subotom ispija pive i druge (bez)alkoholne napitke u odličnoj i toploj atmosferi simpatičnog Kaveza. Bendovi koji su maštali da će jednom doći do legendarne, a nažalost ugašene Garaže na HRT-u sada će, nadamo se, svoje novo utočište pronaći upravo u Kavezu. Cijeli će se program snimati, a video biti objavljen na Youtube-u u svrhu promocije benda/izvođača. Osim intervjua i svirke, u sklopu Glazbenog lonca održavat će se premijere spotova i singlova te promocije albuma.
Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.
Mjesto radnje: Kavez, Savska 160
Vrijeme radnje: subota, 15.10. (20-23h)

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *