If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Indie pop senzacija Superorganism premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13

Posted on 29/03/2018 by RollOver Beethoven

Osmeročlana grupa okuplja internacionalne glazbenike uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pjevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao dio benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu suradnju.

Orono je početkom 2017. godine sudjelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl ‘Something For Your M.I.N.D.’ postao je planetarno popularna pjesma.

Superorganism već više od godine dana rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim glazbenim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a 2. ožujka ove godine su objavili i album prvijenac ‘Superorganism’ za Domino Records. Kako ističu kritičari diljem svijeta, Superorganism je indie pop senzacija o kojoj će se još dugo pričati.

Superorganism će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cijenjenog Europavox projekta, čiji je INmusic festival ponosni partner. Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja s ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *