If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Izložba ‘Dozvoljeno Plakatiranje’ @ HDD [Vizkultura intervju]

Posted on 13/04/2014 by Vizkultura

Vizkultura.hr je internetski portal o vizualnim umjetnostima i kulturi, on line platforma udruge Vizkultura, kojem je cilj popularizacija cjelokupne scene vizualnih umjetnosti i produkcije kreativnih industrija, s naglaskom na domaće autore. Portal je pokrenut u travnju 2013. godine i kroz svoj sadržaj, dinamiku, suradnje i projekte nametnuo se u jednu od najvažnijih internetskih platformi domaće kulturno-umjetničke scene.

U svom uredničkom konceptu Vizkultura.hr svaki dan predstavlja radove domaćih i regionalnih autora, pokrivajući u svom sadržaju suvremenu umjetnost, fotografiju, grafički i produkt dizajn, arhitekturu, street art, ilustraciju te studentske radove pripadajućih fakulteta.

Unutar dnevnih objava na Vizkulturi četvrtak je rezerviran za projekt Plakatiranje, u kojem svakog tjedna jedan autor ili autorski tim osmišljava plakat za Vizkultura.hr. Plakat se, osim na Vizkutlurinom webu, postavlja i u javni prostor u izlogu Kina Europa. Riječ je o konceptu koji je startao kao najavna kampanja portala, a pretvorio se u zavidnu kolekciju autorskih plakata koja do danas broji preko pedesetak radova od preko devedeset autora.

DSC_7763

Kvalitetu projekta prepoznalo je i Hrvatsko dizajnersko društvo koje je ideju ‘Plakatiranja’ izabralo na svom natječaju za izlaganje u Galeriji HDD-a. Upravo izložba ‘Dozvoljeno plakatiranje’ koja još uvijek traje u spomenutoj galeriji bila je povod za razgovor s autorom projekta i glavnim urednikom Vizkulture Ivanom Dorotićem.

Ovaj video samo je najava nove suradnje koju započinju Vizkultura.hr i Transmeet.tv, u kojoj ćemo kroz video intervjue nastojati pratiti domaću scenu kreativnih industrija i gledateljima donositi priče iz ateljea, studija, ureda i radionica hrvatskih umjetnika i kreativaca.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *