If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Kandžija Osjekanović [sunny side Hendrix bridge interview]

Posted on 22/05/2015 by Rhymez Essential

Kandžiju srećom više ne treba posebno predstavljati. Nedavno održani koncert u Zagrebu, novi singl ‘Crkva’ i album najavljen za jesen (prvi koji Kandžija stvara zajedno sa svojim bendom, ‘Golim ženama’) bili su dovoljan povod da se s dotičnim nađemo kod Hendrixovog mosta i pretresemo sve recentne događaje.

Kandžija, poznat i kao veliki domoljub i rimokatolik (što rijetki ističu), jedan je od najvećih hip hopera ovih prostora, borac za pravdu, humanist i dobrotvor. Autor je megahitova kao što su ‘Jelena’, ‘Donji Miholjac’, ‘Državnici novog kova’, ‘Bicikl’… U svim kombinacijama pomiče shvaćanje hip hopa, ruši stereotipe i pravila da su reperi iz Sjedinjenih Američkih Država iz geta s opakim pilama i ribama i pištoljima i ubijaju i nemaju ništa, ‘pa se obogate kad ih upucaju i ne-znam-šta-sve-ne’. Bio je pravnik da bi nakon toga upisao preddiplomski studij medijske kulture nakon kojeg je kako sam kaže konačno postao pismen. Neozbiljan? Možda. Originalan? Sigurno. Iskren? Uvijek!

Ako njega i njegove ‘Gole Žene’ još uvijek niste uspjeli uloviti live to (između ostalog) možete u sklopu prvog Festivala kulture, glazbe i sporta ‘Backyard – art festival’, koji se od 17. do 19. srpnja održava u parku, na prostoru prekoputa restorana ‘Slavona’ i na lokaciji Stare Drave u Donjem Miholjcu. Jedan od organizatora je i Kandžijin frend Toxara pa znamo da dobrih ritmova, rima i beatova sigurno neće nedostajati. A i kad ste zadnji put bili u Donjem Miholjcu? Što dotični misli o Ma(k)ssimu, politici, novcima, čemeru, KUD-ovima i tamburi provjerite na YT linku iznad. #samoljubav!