If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Mimika kolektiv stiže u KSET

Posted on 14/02/2017 by Alter Nation

U četvrtak 16.2., u zagrebački KSET stiže kolektiv glazbenika alternativnog suvremenog jazza Mimika koji će sve prisutne oduševiti skladbama Maka Murtića.

Mimika je jedan od najaktivnijih londonskih orkestara suvremenog jazza i suvremene interpretacije folklorne glazbe kojeg sačinjavaju glazbenici iz cijeloga svijeta. Orkestar, koji vodi skladatelj i saksofonist Mak Murtić, izvodi Murtićevu originalnu glazbu organiziranu u obliku konceptualnih glazbenih suita u kojima se tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremena klasika i elektronika isprepliću s drugim glazbenim formama i plesom tvoreći jedinstvenu fuziju stilova.

Mimika orkestar do sada je izdao tri albuma, a u KSET-u će ovom prigodom uz sastav, kojeg sačinjavaju glazbenici primarno iz regije, predstaviti i svoj najnoviji glazbeno scenski projekt “Divinities of the Earth and the Waters” / “Božanstva Vode i Zemlje” koji se bavi metaforičkim ljudskim stanjem, ljubavlju, gubitkom, mitovima i borbom u prostoru predindustrijskog Balkana. U dubljem smislu, kroz priču o pojedincu koja započinje na folklornom festivalu sličnom Pokladama do njegove vlastite pogrebne ceremonije s utjecajima praslavenskih vjerovanja, povlačimo paralelu sa suvremenim svijetom, trenutnom fragmentacijom društva i individualnim osjećajima gdje je kraj tog festivala paralela sa smrti pojedinca i promjenom odnosno raspadom jedne drustvene ideologije. Te tri ideje (naivni festival, pogreb, socijalna struktura) se konstantno isprepliću.

Diskografija

 

Koncert počinje u 21.15, a karte je moguće nabaviti od ponedjeljka 23. siječnja u KSET-u (Unska 3) i dirty old EMPIRE shop – label – festival – merchandise – booking (Tratinska 18) po cijeni od 30 kuna, dok će karte na ulazu koštati 40 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *