If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Neke nove izložbe na Animafestu

Posted on 07/06/2013 by Chirac

Ako ste se ovih dana slučajno našli u Teslinoj 16, možda vas je iznenadio postav Galerije Forum. Naime, tamo su na kartonskim kutijama, kao da se radi o fazi preseljenja između dvije izložbe, poslagani kompjuteri, tableti i play station-i.  “Raj!” – reći će gameri – “jer što ti više i treba”. “Raj!” – mogu reći i ljubitelji ilustracije i animacije, jer ova izložba nezavisno produciranih videoigara svojom kreativnošću i vizualnim dojmom teško da će ih ostaviti ravnodušnima.

Nešto više od sat vremena nije mi bilo dovoljno da prođem kroz svaku igru i dodirnem svaki touch screen u galeriji, ali je bilo dovoljno da uzbudi duhove željne malo gameanja. Srećom da vikend počinje za deset, devet, osam, sedam… pa – neka igre počnu!

Interaktivna izložba Level up! u sklopu Animafesta traje do 8. lipnja (od 10 do 20h), pa tko voli i ovaj oblik estetskog stvaralaštva, trk tamo. Uhvatite svoju kartonsku stolicu i zaigrajte Limbo (Playdead), Botaniculu (Amanita Design), Machinarium (Amanita Design), Tiny and Big – Grandpa’s Leftovers (Tiny and Big) i još mnoge druge.

I da, uzmite si dosta vremena jer, ‘time flies when you’re having fun’.

 

Amanita Design: Machinarium
Playdead: Limbo
The Bridge Is Black And White