If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Novi dnevno-noćni koncept obilježio peti po redu Telekom Electronic Beats festival

Posted on 10/11/2015 by Transmeet-BPM

Već prvo glazbeno događanje, Secret Gig s Loneom i Eddyjem Ramichem, dalo je naslutiti da nas očekuje nešto novo i drugačije. Nekoliko sati prije početka tuluma posjetitelji su putem Facebooka dobili informaciju da se besplatan party odvija na krovu Muzeja za suvremenu umjetnost, te na isti požurili direktno s posla ili fakulteta. Lone je s kolektivom Konx-Om-Pax odradio odličan live i završio u trenutku kada je bilo vrijeme za posjet drugoj Electronic Beats lokaciji – Teatru &TD.

Tamo je večer otvorio hrvatski sastav Tomislav, nakon kojeg su posjetitelje za headlinera dodatno zagrijali londonski duo Ten Fe i simpatičan Francuz Talisco. Nakon pauze na pozornicu su se popeli još uvijek aktualni dobitnici Mercury Prizea Young Fathers, čiji ćemo energičan i impresivan nastup još dugo pamtiti. Paralelno s početkom njihovog nastupa svoja je vrata otvorio i klub Sirup s Kinkom Live, Kolschom i Pytzekom na glazbenom meniju. Nekoliko dana unaprijed rasprodano događanje dalo je naslutiti koliko su ovi gosti željeni i voljeni od strane publike, koja je u Zagreb pristigla iz svih dijelova Hrvatske.

Drugi dan festivala započeo je viješću da zbog logističkih razloga izvođačica Mykki Blanco nije stigla u Zagreb, zbog čega organizatori odlučuju pomaknuti satnicu nastupa u Močvari i publici ponuditi besplatne koncerte hrvatskog benda Kozmodrum i britanskog izvođača Sinkanea s DFA Recordsa, miljenika glazbene kritike i utjecajnika poput Davida Byrnea. Nakon besplatne koncertne poslastice, tulum se nastavio u rasprodanom &TD-u s DJ-ima Ilijom Rudmanom, Romareom i Kozeom, koji je dugo očekivanim zagrebačkim setom okrunio glazbeni dio Telekom Electronic Beatsa u Zagrebu.

Osim večernjih koncerata i DJ nastupa, festival je ove godine Zagrebu ponudio i bogati dnevni program. Već prvo popodnevno predavanje, ono o profesionalnom glazbenom novinarstvu poznatog urednika Alexa J. Samuelsa, pokazalo je koliko Zagreb žudi za ovakvim tipom događanja. Zagreb je, između ostalog, za trajanja Telekom Electronic Beatsa dobio svoj prvi Native Session, okupljanje korisnika Native Instrumentsa, glazbenih producenata i DJ-a. Iznimno frekventan bio je i poznati Močvarin sajam vinila i stripova, koji je u specijalnom EB izdanju okupio preko 30 izlagača iz cijele Hrvatske. Ksenija Ladić svoje je znanje prenijela grupi producenata na Zag-Verbu, dok je Processing Workshop u Croatian Design Superstoreu polaznike naučio kako vizualizirati glazbu. Trgovina Bon-ton je na svojem eventu ugostila poznavateljice mode koje su s gostima raspravljale o klupskoj modi, dok su Phat Phillie i Velimir Grgić u prepunoj Booksi posjetitelje upoznali s počecima hip hop glazbe u Hrvatskoj. Restoran umami spremio je poseban Electronic Beats meni (kao i Croatian Design Superstore u sklopu svojeg Chill Stationa), dok su MSU i HDLU pripremili besplatan ulaz ili značajan popust na razgled aktualnih izložbi. Galerija Pikto u Branimir centru uz dvije je izložbe ponudila i ples uz Frendovu sobu, a dva dana zaredom rasprodana bila je i radionica Home barista, koju je posjetiteljima EB-a poklonio vlasnik Teneo Coffee-ja na Trešnjevačkom placu.

Telekom Electronic Beats svake godine privlači više posjetitelja svojim glazbenim odabirima, uz što ih novim konceptom obogaćuje za dodatna znanja i iskustva.

A zbog svega navedenog vidimo se na 6. TEB izdanju 2016.!

What Others Are Saying

  1. Pingback: Transmeet.Tv (nova)godišnja lista - Transmeet.Tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *