If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Placebo započeo veliku svjetsku turneju

Posted on 20/10/2016 by Alter Nation

Placebo, engleski alt-rock velikani, počeli su veliku svjetsku turneju kojom obilježavaju 20 godina postojanja. Prvi dio turneje Placebo dovodi u najveće dvorane po cijeloj Europi, a jedini nastup u našoj regiji grupa će održati u zagrebačkoj dvorani “Dražen Petrović”, popularnoj “Ciboni”, u četvrtak, 10. studenog 2016. godine.

Poznati po androgenom imidžu frontmena Briana Molka, glam-rocku i sirovim punk gitarama, Placebo je bend koji je u dva desetljeća postao jedan od napoznatijih rock bendova današnjice. Sedam studijskih izdanja, gotovo 12 milijuna primjeraka prodanih albuma, mjeseci odrađenih nastupa pred milijunima obožavatelja i dva desetljeća karijere svrstavaju Placebo na sam vrh rock scene.

Placebo u Zagreb donosi najbolje iz svoje karijere, a u prilog tome ide i set lista s koncerata u Danskoj kojima su otpočeli sadašnju turneju. Fanovi iz cijele regije imat će priliku i čast čuti bezvremenske “Pure Morning”, “Special Needs”, “Special K”, “Protect Me From What I Want”, “Without You I Am Nothing”, “The Bitter End”, “Twenty Years”, “36 Degrees”, “For What It’s Worth”, “Slave To The Wage”, “Too Many Friends”, “Song To Say Goodbye”, “Loud Like Love”“Space Monkey”, “Exit Wounds”. Tu su i neizostavne “Teenage Angst”, jedan od najranijih singlova, “Nancy Boy” koju nisu svirali 10 godina, te “Infra Red”, kao i najnoviji singl “Jesus’ Son”, “Devil In The Details” koju su zadnji put svirali 2010. godine, “Lady Of The Flowers” koju su svirali 2003., te “Lazarus”.

Ususret velikoj svjetskoj turneji Placebo su objavili kompilaciju naziva “A Place For Us To Dream”, kojom slave 20 godina na glazbenoj sceni. Novo izdanje dostupno je u digitalnom izdanju, ali i fizičkom na vinilu te dvostrukom CD-u. Vrijedi napomenuti kako limited-edition deluxe box-set izdanje sadrži i omot s dosad neobjavljenim fotografijama iz osobne kolekcije Briana Molkoa i Stefana Olsdala.

“A Place For Us To Dream” donosi 36 pjesama, među kojima su najraniji singlovi “Bruise Pristine”, “Come Home” i “Teenage Angst”, kao i pjesme koje su rockerima obilježile karijeru – “Nancy Boy”, “Every You Every Me”, “Pure Morning”, “The Bitter End”, ali i posljednji singl “Jesus’ Son”. Retrospektivna kompilacija sadrži radio i album verzije pjesama, kao i live izvedbe, a povodom same objave izdanja bend je fanovima predstavio dosad neobjavljeni promo video za pjesmu “Every You Every Me”, snimljen davne 1998. godine. Retrospektivna kompilacija hrvatskoj je publici dostupna u digitalnom obliku, ovdje.

Velika svjetska solo turneja kojom obilježavaju 20 godina od izdavanja albuma prvijenca dovodi ih i u Zagreb na jedini nastup u regiji.

Ulaznice
Tribina: pretprodaja 199 kn / na dan 220 kn
Parter: pretprodaja 249 kn / na dan 269 kn
Ulaznice pronađite na prodajnim mjestima sustava Eventim i na www.eventim.hr.

Comments

  1. […] Otvorili su s „Pure Morning“ na koju kao da smo se još malo uigravali s obje strane pozornice. Publika je držala entuzijazam pod kontrolom a bend je „radio“ pa sam stigao malo promatrati rulju s rukom u džepu i primijetiti da su se pojavili neki od mojih najdražih koncertnih stereotipa kao što je Frajer Koji Svira Zračnu Gitaru, i njegov vjerni suputnik Frajer Koji Svira Zračne Bubnjeve, gospodin i gospođa Tu Smo Jer Je Skupo, Ja Sam Čak Obula Štikle Na Parter i Mala Cura Zgrožena Mojom Visinom Ali Ne Želi Stati Ispred, uglavnom svi bitni. Nakon prve pjesme sam nekako imao osjećaj da će koncert biti odrađen ali sam ipak bio ekstatičan jer sam na svom prvom Placebu. To mi se nekako i uklapalo u moju viziju Briana Molka, za mene ultimativnog androginog kulera. Čak sam i pomislio da očekujem od njega da jedva zna u kojem je gradu i da me izuje muzikom, a ne uvlakivačkim spikama, Hello Zagrebom i how are you doing tonightima. Brate, jesam se prevario. Brian je savršeno znao gdje je i svoju publiku tretirao s totalnim poštovanjem i zahvalnošću i savršeno se sjećao svojeg prvog posjeta Hrvatskoj, užasnog mamurluka s kojim se otkotrljao s busa i upao na neki suludi tečaj crtanja aktova i redovnica koje su mu prisustvovale. Takva karizma nagrađena je potpunom predanošću publike koja se uskoro otopila i, čini mi se, malo i njih iznenadila maratonskim ovacijama na koje je par puta cijeli bend stao i divio se. Moja žrtva konkretno bio je moj glas koji se jedva vratio nakon cijelog vikenda od bukvalno urlanja riječi pjesama. […]