If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Scenaristički forum Palunko 12

Posted on 13/09/2014 by Culture Vulture

Na nadolazećem Zagreb Film Festivalu, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada održat će se tradicionalni scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.

Ove godine radionica ima žanrovski predznak, a uz nju Palunko donosi i bogat popratni program s predavanjima, panelima i pitchingom, koji će ove godine biti posvećen transmediji i scenarističkim autorskim pravima te otvoren za javnost – sve zajedno objedinjeno u Scenaristički forum Palunko 12.

Na radionici će sudjelovati dvanaestoro talentiranih scenarista odabranih putem javnog natječaja, a od ideje preko sinopsisa do scenarija vodit će ih uspješne i nagrađivane scenaristice Jasmina Kallay, Irena Krčelić i Jelena Paljan.

Najbolji scenarij osvaja mogućnost realizacije u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i premijeru u idućim Kockicama, hrvatskom natjecateljskom programu ZFF-a. Ove godine u Kockicama ćemo tako gledati film „Nedjeljni program” scenarista i redatelja Nevena Dužaneca, pobjednika Palunka 2013., u kojem glavne uloge tumače Romina Vitasović i Stjepan Perić.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza pokrenut 2003. godine s namjerom poticanja i promicanja scenarističke kulture. Rok za prijave na ovogodišnju radionicu je 21. rujna, a prijaviti se mogu scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Detaljan tekst natječaja, kao i sve daljnje novosti o Scenarističkom forumu Palunko 12, možete pronaći na Palunkovom portalu.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *