If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Skye & Ross stižu u Zagreb

Posted on 20/10/2016 by Tena Škiljević

Skye, pjevačica, i Ross, polovica producentskog dvojca grupe Morcheeba, nastupit će u subotu 26. studenog 2016. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa materijal je naziva “Light Of Gold”, objavljen 2. rujna, izdanje koje kreće svojim posebnim smjerom dok se u isto vrijeme vraća korjenima zvuka koji je Morcheebu 90tih učinio svjetski poznatim bendom.

“To dobijete kad Skye i ja radimo glazbu, ali ne pratimo doslovno ono što je Morcheeba radila. Stoga nam se činilo logično da svemu damo i novi identitet”

Novo ime dakako ne znači i da su se odrekli starih pjesama jer najveći hitovi Morcheebe i dalje čine okosnicu njihove setliste. Počinju s “Trigger Hippy”, završavaju s “Rome Wasn’t Bulit In A Day”, a između njih mogu se čuti “The Sea”, “Blindfold”, “World Looking In”, “Otherwise”, “Blood Like Lemonade” i mnogi drugi.

Šibenik je imao čast ugostiti Skye i Rossa u tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta na rasprodanom koncertu. Osim hrvatske premijere novih pjesama dvojac je u Šibeniku snimio kadrove za videospot “Light Of Gold” predstavljen 30. kolovoza.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 130 kn, a na dan koncerta koštat će 150 kn.
Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1; Aquarius CD shop/Branimir centar, Kneza Branimira 29; Aquarius CD shop, Varšavska 13; Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6; Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7; Dirty Old Shop, Tratinska 18; www.entrio.hr

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *