If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Svemirko u Močvari predstavlja album ‘Tunguzija’

Posted on 07/06/2018 by Tena Škiljević

S novim albumom, Velikom Tunguzijom, sedam mjeseci nakon posljednjeg zagrebačkog koncerta u Gorgoni, Vuk Vuković, Toni Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojkov vraćaju se s novim članom benda Antonijo Tali Bošnjakom na pozornice svojeg grada. Sada već priznata glatkotalasna emo-macho pop grupa Svemirko ovom prilikom ravno iz studija Minus1 stiže u subotu 16. lipnja u Klub Močvara.

Svemirko svira pjesme, definitivno bolje nego ikada do sada, kako stare uspješnice tako i neke buduće hitove, pritome servirajući izuzetne melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i savršene zvučne arome koje prožimaju stare i nove moderne klasike.

Svemirko je alias Marka Vukovića, glazbenika i producenta porijeklom iz Đakova s trenutnom adresom boravišta u Zagrebu. U prošlosti je izdavao pod raznim pseudonimima od kojih su vjerojatno najpoznatiji Kimekai i Nikonar, no ovdje se radi o nečem potpuno novom i drugačijem. Vuković je odlučio napraviti određenu količinu fantastičnih pjesama od kojih su neke završile u zbirci odnosno u formi debitantskog albuma nazvanog ‘Vanilija’. Taj je album zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.

“Nakon ‘Vanilije’, emo-macho pop nastavlja svoju progresiju, a instrumentalno-vokalni sastav Svemirko sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svijesti.”

Ulaznice u pretprodaji (34,50 kn) potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Empire, (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Močvara, Trnjanski nasip bb (za vrijeme trajanja programa). Cijena ulaznice na dan događanja na blagajni kluba iznosi 49 kn.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *