If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Telekom Electronic Beats Festival u Zagrebu

Posted on 19/09/2015 by Transmeet-BPM

U Zagrebu se 6. i 7. studenoga petu godinu zaredom održava Telekom Electronic Beats, festival suvremene elektroničke glazbe koji okuplja njezina najpopularnija svjetska imena kao i najzanimljivije lokalne predstavnike ovog glazbenog žanra. Tako Zagreb – nakon Podgorice, Bukurešta i Budimpešte – postaje jedan od prvih europskih gradova koji će ovo jedinstveno glazbeno događanje doživjeti u još atraktivnijem, dvodnevnom formatu.

U Teatru &TD će 6. studenoga, kao zvijezde festivala, nastupiti edinburška hip hop i pop skupina Young Fathers, ovjenčana 2014. prestižnom britanskom glazbenom nagradom Mercury Prize za dugosvirajući prvijenac Dead, a uz njih će nastupiti i francuska alternativna skupina Talisco, londonski duo Ten Fé te hrvatski elektro trio Tomislav. Iste će večeri u popularnom klubu Sirup posjetitelji festivala moći uživati u nastupu hrvatskog DJ-a Pytzeka, live actu izuzetno popularnog bugarskog DJ-a i glazbenog producenta Strahila Velcheva pod nazivom KiNK Live te nastupu danskog producenta i DJ-a Kölscha.

Drugog dana festivala, 7. studenoga, elektroničke glazbene poslastice posjetitelje Telekom Electronic Beats Festivala očekuju i u Močvari, gdje će nastupiti Kozmodrum, sastav koji izvodi novi stil klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, a predvodi ga renomirani zagrebački jazz i rock multiinstrumentalist Janko Novoselić. U Močvari će nastupiti i rastuća američka hip hop zvijeda, performer, pjesnik i aktivist Mykki Blanco te britanski glazbenik Sinkane, koji krautrock, free jazz i funk uspješno spaja sa sudanskim popom. Iste će večeri u Teatru &TD nastupiti jedan od najboljih novijih DJ-a, njemački Koze, a posjetitelje će na ovoj festivalskoj lokaciji zabavljati i hrvatski DJ i producent svjetske kvalitete Ilija Rudman te mladi britanski elektronički glazbenik Romare. Osim toga, u Zagrebu će se održavati bogat multimedijski program, a i lokacije i program su još uvijek TBA.

Više informacija potražite na službenoj stranici.