If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

The xx singlom ‘On Hold’ najavili novi album ‘I See You’

Posted on 10/11/2016 by Transmeet-BPM

Kultni britanski electro-pop trio The xx upravo objavljenim singlom ‘On Hold’ najavili su izlazak dugoočekivanog trećeg albuma naziva ‘I See You’. Zagrebački koncert u Boćarskom domu 28. studenog bit će svjetska premijera pjesama s nadolazećeg izdanja jer upravo u Hrvatskoj bend počinje kratku ekskluzivnu europsku turneju, prvu nakon dvije i pol godine mirovanja.

Set lista će, osim novih materijala, dakako sadržavati pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina.

Album od deset pjesama bit će objavljen 13. siječnja 2017. kao CD, LP i digitalno. ‘I See You’ se nastavlja na dosadašnja dva iznimno hvaljena albuma, ‘xx’ i ‘Coexist’, koji su prodani u više od tri milijuna primjeraka.

Novi album označava i novo razdoblje u karijeri londonskog trojca u sastavu Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith, zvukom kao i u procesu nastajanja. Dok su prethodna dva albuma bila rađena u izolaciji u Londonu, ‘I See You’ je snimljen u razdoblju od ožujka 2014. do kolovoza 2016. u New Yorku, Marfi u Texasu, Reykjaviku, Los Angelesu i Londonu. Okarakteriziran je otvorenošću i ekspanzivnim pristupom. Produkciju potpisuju Jamie Smith i Rodaidh McDonald, a ‘I See You’ je do sada najodvažniji album The xx, s najviše jasnoće i ambicioznosti.

To se može čuti na singlu ‘On Hold’, prvoj pjesmi skinutoj s novog albuma.

Kultni britanski electro pop trio The xx u zagrebačkom će Boćarskom domu započeti kratak europski tour koji će prethoditi izlasku trećeg studijskog albuma. Predizvođačica na ovom ekskluzivnom kratkom touru bit će sjajna norveška umjetnica Jenny Hval.

Ulaznice: Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170kn, te 200kn na dan koncerta.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *