If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

TITRACIJA 004 featuring JUICE

Posted on 27/12/2013 by Transmeet-BPM

Nakon ponešto mračnijeg, trećeg, izdanja Titracije Juice nas svojim drum and bass miksom vraća u ‘uplift’ raspoloženje. Samozatajni Nikola Fox, poznatiji kao DJ Juice, glazbom se bavi od malih nogu. U svojim ranim danima pohađao je glazbenu školu i učio svirati klasičnu gitaru, a istovremeno je u osnovnoj i srednjoj uvijek bio onaj koji je svima snimao mixtejpove i otimao se za kontrolu hi-fija na tulumima.

Zanimljiviji dio priče počinje krajem devedesetih. Kao jedan od rodonačelnika d&b scene u Hrvatskoj, zajedno s Lekkeom pokreće jedan od prvih d&b kruova – Kryo, organiziraju d&b večeri u nekoliko Zagrebačkih klubova, i vode vjerojatno prvu d&b emisiju u hrvatskome eteru – Kryo.FM na Radio Studentu.

Nekoliko godina kasnije, točnije u ljeto 2003., kao član KSET-a upoznaje Gekka, te se kao njihov zajednički ‘brainchild’ rađaju (nikad prežaljeni) bassinvaders!. Ova d&b večer bila je jedna od najredovitijih i najdugovječnijih – bilježi preko 60 mjesečnih izdanja i sedam godina neprekinutog djelovanja. Juice je kao organizator i resident DJ tijekom tih sedam godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače puput: Frictiona, Marcusa Intalexa, Jennu G, Cyantifica, Dannyja Byrda i brojne druge.

Osim što njegovu selekciju više-manje redovito možete čuti na biranim eventima po gradu (a i šire!) nedavno je, s kolegom DJ Coreom, pokrenuo SIGNAL podcast kroz koji slušateljima predstavlja nove klupske trendove bazirane na UK Bass zvuku koji uključuje House, UK Funky, Garage, Dubstep i slične pravce. Uz to, svaki ga četvrtak od 22 sata do ponoći možete slušati i na Radiju808 na čijim online valovima zajedno s Bastom i Coreom proizvodi PROGRAM Mix Show.

JUICE O SVOM TTV MIKSU

Odabrao sam presjek stvari koje čine novi val d&b-a, brišu sva pravila i pomiču granice onoga što je “dozvoljeno” na 170 bpm-a. Producenti čija su se imena našla na ovoj tracklisti ljudi su koji su mi ponovo vratili vjeru u ovaj žanr, nakon što mu je oko 2006. ponestalo kreativnog žara, a mnogi (uključujući i mene) su se okrenuli drugim žanrovima u potrazi za nečim uzbudljivijim.

PLAYLISTA

Etherwood – Shattered
Moresounds – Blood
Dom & Roland – Unofficial Jah
Amit – Human Warfare (Machinedrum Remix)
dBridge and Skeptical – Move Way
VRH – Zero
Schlachthofbronx feat. Warrior Queen – Dickie Riddim
Stray – Bounce That featuring Fracture
Fracture featuring Dawn Day Night – Get Down To The Funky Beat
Sam Binga – 8Barr
Machinedrum – Don’t 1 2 Lose U (Moresounds Remix)
House of Black Lanterns – You, Me, Metropolis
VRH – Laser Gun
VRH – Negro
Om Unit – Corridor 2013
Reza – Dew Drops
Kid Drama feat. Hands Like Crime – Retract
Author – Jah Live (Sustance Remix)
Moresounds – Flocon (House Of Black Lanterns Remix)
Machinedrum – Gunshotta (Fracture’s Astrophonica Remix)
Netsky – Love Has Gone (Dub Phizix remix)
SB81 – Dancer In the Dark
Spirant – Redshift
Jon Convex – TX (dBridge Remix)
ASC & Synth Sense – Glimpse