If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Trentemøller up close and personal INTERVIEW @ Tvornica Kulture, Zagreb

Posted on 07/10/2014 by Transmeet-BPM

Trentemøller je na svjetskoj glazbenoj sceni prisutan relativno kratko, malo više od desetljeća, ali za to vrijeme je uspio stvoriti uistinu impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom, ali i stavom prema stvaranju glazbe. Uz tri studijska albuma ‘na kontu’ ima i više od dvadeset EPa i mnoštvo remixeva. S osebujnim i simpatičnim Andresom popričali smo uoči tonske probe prije njegovog zagrebačkog nastupa 30. rujna u Tvornici Kulture.

Dobro raspoložen (iako pomalo bolestan), pristupačan i simpatičan Anders ne brije na mainstream – kako glazbeno tako ni medijski. Drugim riječima, odbija biti prisutan u onim ‘većim’ ili ‘žutim’ pa i na taj način ostaje dosljedan umjetniku u sebi i glazbi koju stvara. Uspješno je spojio najbolje od oba svijeta pa tako po godinu i pol’ sam sa sobom stvara sjajnu glazbu da bi nakon toga otišao na nešto kraću turneju gdje je konstantno okružen ljudima. S obje noge čvrsto na zemlji, normalan i neopterećen – da, on zaista jest sve to!

U Zagreb je Anders Trentemøller došao u pratnji svog peteročlanog benda i prezentirao nevjerojatan live show koji uživo glazbi stvorenoj u studiju daje potpuno novu dimenziju. Na aktualnoj turneji sviraju pjesme s prošlogodišnjeg albuma “Lost”, ali i presjek materijala s izuzetno uspješnog debuta “The Last Resort” te nasljednika “Into The Great Wide Yonder” iz 2010. godine.

Trentemøller je svjetskoj glazbenoj sceni prisutan relativno kratko, malo više od desetljeća, ali za to vrijeme je uspio stvoriti uistinu impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom, ali i stavom prema stvaranju glazbe. Uz tri studijska albuma na kontu ima i više od dvadeset EPa i mnoštvo remixeva među kojima su i oni za Aphex Twin, Pet Shop Boyse, Royksopp, The Knife, Mobyja, Robyn, Franz Ferdinand, Modeselektor, UNKLE, Raveonettes, M83 i Depeche Mode. Upravo za legendarne electro-pop bogove Trentemøller je otvarao prošlogodišnju Delta Machine turneju.