If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Vizkultura Viz_Talk with Miron Milić [INTERVIEW]

Posted on 21/05/2014 by Vizkultura

Predstavljamo vam prvi u nizu videa našeg novog projekta VizTalk, suradnje između Transmmet.Tv-a i portala Vizkultura.hrVizTalk su intervjui u kojima Vizkultura pita, Transmeet.tv snima, a umjetnici, kreativci i akteri domaće scene vizualnih umjetnosti odgovaraju.

Prvi čovjek koji je stao pred kamere i mikrofon VizTalka je jedan jedini Miron Milić, umjetnik kojeg smo već dugo htjeli intervjuirati, upoznati i predstaviti našim čitateljima i široj javnosti, pa se ovaj dugi intervju, kao dio našeg novog projekta, pokazao kao idealna prilika.

Miron Milić je akademski slikar, grafičar, ilustrator i street artist, koji se u posljednjih nekoliko godina svojim osebujnim, originalnim i, usudit ćemo se reći, genijalnim radovima nametnuo u jedno od najvažnijih imena domaće (street) art scene. Mironovi crteži i radovi, bili oni iscrtani na stranicama džepnog bloka ili na petnaestak metara visokoj fasadi, jednako oduševljavaju i intrigiraju specifičnim Milićevim crtačkim izričajem, neobičnim likovima i prizorima, preciznošću izvedbe i čestim segmentom njegovih radova – rečenicama koji ih prate.

U intervjuu za VizTalk s Mironom smo porazgovarali o niz zanimljivih tematika; od načina stvaranja, inspiracije, impresivnog i već izvan granica Hrvatske poznatog vodopada u Petrinjskoj, preko nedavno realiziranog murala pored Laube, crtanja na ulici, institucionaliziranja street arta, edukacije, Medike kao mjestu njegovog rada te razvoja domaće art scene pa sve do njegovih planova i projekata za budućnost.

Naše prijepodne provedeno u dijalogu s Mironom jedva smo komprimirali i skratili u ovih 13 minuta intervjua, za koji smo sigurni da vam ni sekunde neće bit dosadan!

Ako želite da ova forma suradnje Vizkulture i Transmeet.tv-a zaživi i da u sljedećim izdanjima VizTalka gledate jednako zanimljive razgovore s umjetnicima, dizajnerima, fotografima, arhitektima i ostalim kreativcima, podijelite ovaj video. 🙂 TNX!

Kamera i montaža: Bruno Zagorščak
Novinar: Ivan Dorotić
Asistent produkcije: Tena Škiljević
Autor haiku citata s početka intervjua: Marijan Čekolj
Snimka nastanka murala u Petrinjskoj: Kristijan Smok
Audio: Fatman on the vibes

Comments

  1. […] umjetnike, pokretače i realizatore projekata izvan naše tradicionano glazbene prirode. Tako smo u prvom videu ugostili Mirona Milića, ‘street artista’ koji oduševljava svojim živopisnim […]