If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Živa muzika predstavlja: Born In Flamez i DJicu Ivnu Ji

Posted on 03/05/2016 by Transmeet-BPM

U četvrtak, 5. svibnja, Živa muzika & Zavod za eksperimentalni zvuk u KSET dovode “transhumani eksperiment” iz Berlina Born In Flamez i zagrebačku producenticu i DJicu Ivnu Ji. Upad je 35 kuna, a tulum počinje u 20 sati.

Born In Flamez je “transhumani eksperiment” iz Berlina čija glazba predstavlja spoj futurističke elektronike, grimea, popa i industriala te koječega drugog. Projekt nazvan prema kultnom feminističkom SF filmu premijeru je doživio ni manje ni više nego na kompilaciji ‘Modeselektion’. Uslijedio je ‘Polymorphous’ EP za berlinski UnReal te prateća kolekcija remikseva koja okuplja neke od trenutno najzanimljivijih producentica elektroničke glazbe kao što su Paula Temple, Aïsha Devi i Anika. Born in Flamez je do sada imao/la priliku nastupati na festivalima CTM i Mutek.Mx, kao predgrupa HEALTH i Oneohtrix Point Never, na (ne)slavnom berlinskom queer partiju Gegen… “Portishead za generaciju techno entuzijasta” plijeni pažnju eklektičnim glazbenim izričajem, dojmljivim live nastupima i originalnim vizualima. U posljednje vrijeme, Born in Flamez ste mogli čuti na mixtapeu WWWINGS te u suradnji s Modeselektor.

Zagrebačka producentica i DJica Ivna Ji već je dugo prisutna na domaćoj sceni, a odnedavno snima punom parom. Njen mračni electro zvuk mračnog SF ugođaja karakteriziraju repetitivni sintesajzeri, pulsirajući ritmovi i catchy melodije. Osim brojnih DJ nastupa, iza sebe ima kolaboraciju s Headcruiseom za Deurun Records i samostalni EP ‘Kites’ na Adriatiko Recordings koji uključuje remikseve Daniela La Luz i Honored Matres. Trenutno izdaje za meksički Aztlan i priprema EP za londonsku etiketu Brokntoys. Ovom prilikom provjerit ćemo što se to sve kuha za nadolazeća izdanja!

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *