If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Živa muzika predstavlja: Elysia Crampton

Posted on 28/10/2016 by Alter Nation

Bolivijsko-američka umjetnica 9. studenog gostuje u klubu Attack u organizaciji udruge za promicanje nezavisne glazbene kulture Živa muzika. Tom prilikom predstavit će audio-vizualni nastup kojim promovira svoj aktualni album “Demon City”, po mnogim kritičarima jedno od najvažnijih izdanja avangardne elektroničke glazbe ove godine.

Njen prethodni album “American Drift” uvršten je u mnoge preglede najboljih izdanja 2015. godine, primjerice na portalima Pitchfork, Tiny Mixtapes, The Quietus i drugima.

U svom izričaju Elysia Crampton kombinira elemente klupske glazbe s utjecajima južnoameričkih i srednjeameričkih stilova kao što je cumbia. Njeni glazbeni kolaži sačinjeni od sampleova, ritmova i teksta bave se temama trans i queer identiteta, pojma moći i problematične kolonijalističke povijesti. Crampton redovno surađuje s nekima od najvažnijih imena suvremene elektroničke glazbe, među kojima je i vodeća r&b glazbenica nove generacije Kelela s kojom je sudjelovala u seriji glazbenih izdanja vezanih uz ovogodišnji Berlin Biennale.

Premijerni zagrebački nastup pod nazivom Elysia Crampton presents “Dissolution of the Sovereign: A Time Slide into the Future” obećava jedinstven multimedijalni događaj te ujedno predstavlja rijetku priliku da autoricu koja pomiče granice suvremene glazbe doživimo u trenutku kada je u naponu snage.

Kao predgrupa nastupit će zagrebačka producentica i DJ-ica Mapalma, koja će ovom prigodom predstaviti nešto eksperimentalniji set prožet utjecajima bass, latin, club glazbe. Iza nje su brojni nastupi u Zagrebu, kao i gostovanja u Berlinu i Barceloni. Support pruža i DJ duo Tajga&Tundra u worldwide industrial grime izdanju.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moći će se kupiti na ulazu u Attack, na večer koncerta.

 

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *