If you can read this, your browser does not support the HTML5 Canvas.
Share selection:

Živa muzika predstavlja: Mobilegirl

Posted on 25/01/2018 by Transmeet-BPM

U subotu 27. siječnja u klubu Attack Živa muzika organizira nastup popularne DJ-ice i producentice iz Berlina Mobilegirl. Kao predgrupa nastupit će zagrebačka DJ-ica Mapalma koja će promovirati nedavno izdan debitantski EP’ Nightcap’. Njoj će se pridružiti rado viđeni gost na zagrebačkoj sceni, beogradski producent Lil Taty dok uvod u večer pripada mladom zagrebačkom producentu pod imenom Mrtvago.

Bao-Tran Tran aka mobilegirl producentica je i DJ-ica iz Berlina. Rano prepoznata od strane švedske etikete i kolektiva Staycore, za koji je nedavno izdala i prvi samostalni EP ‘Poise’, Mobilegirl je u kratkom roku izgradila impresivnu biografiju. Staycore zastupa novi val klupskih producenata/ica koji impresioniraju vlastitom produkcijom, ali i eklektičnim DJ miksevima kakvima se i Bao proslavila. Budući da je odrasla na rnb hitovima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, u svojim uvijek intrigantnim setovima rado suprotstavlja edite rnb klasika i acapella dionice raznovrsnim žanrovima elektroničke glazbe, od futurističkog grimea i reggaetona sve do trancea. Ne iznenađuje stoga činjenica da Mobilegirl iza sebe ima nastupe u Berghain / Panorama baru, na uglednom CTM festivalu, sudjelovanja u klupskim večerima berlinskog kolektiva Janus ili pak gostovanje na Milan Fashion Weeku.

Ovakav miks stilova koji kombinira osobnu i nikako “guilty pleasure” povijest sa suvremenim klupskim zvukom u setovima se pretvara u svojevrsni rnb rave kao stvoren za Attack. Mobilegirl se pridružuju Mapalma, Lil Taty i Mrtvago s jednako originalnim i eksperimentalnim pristupom klupskoj glazbi koja sjedinjuje rnb, trap, grime i old school rap.

Upad je 60 kuna, a karte se kupuju na ulazu.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *